ßyMurat Yönetici
Mesaj Sayısı : 230 Rep Gücü : 753 Rep : 0 Kayıt tarihi : 21/11/09 Yaş : 34 Nerden : Mersin Cinsiyet :
Cüzdan Odun: Sınırsız Para: Sınırsız
| Konu: Mantarlı Soğanlı Piliç Çarş. Ocak 13, 2010 10:36 pm | |
| Mantarlı Soğanlı Piliç [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | MALZEMELER
- 4 adet derisi ve kemiği alınmış piliç göğüs eti
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 15 Arpacık soğanı (ortadan kesilmiş)
- 175 gr taze mantar
- 1 çorba kaşığı un
- 1 bardak tavuk suyu
- 1 kutu krema
- 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- ½ limon suyu
- Tuz, karabiber
| [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayarak, erimiş tereyağı ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Yağlı suyu tavada kalacak şekilde, tavuk parçalarını ayrı bir kaba alın. Tavaya arpacık soğanlarını katarak kavurduktan sonra mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu bırakınca unu katıp bir müddet kavurmaya devam edin. Sonra tavuk suyunu ilave edin. Sos hafif koyu kıvama gelince tavuk parçalarını katın, kremayı ekleyip hafif ateşte 5 dakika daha tutun. Maydanozu, tuzu, karabiberi ve limon suyunu ekleyerek sıcak servis yapın. | [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] | [Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] |
| |
|