E-Meqan | Paylaşımda Bir Numara
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAramaLatest imagesToplistE-DESTEKKayıt OlGiriş yap
Şifalı bitkiler Icon_participateModeratör Alımları Başlamıştır Gitmek İçin Tıkla
Şifalı bitkiler Icon_participateTr.cx Uzantılı Adresimize Gitmek İçinTıkla

 

 Şifalı bitkiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ßyMurat
Yönetici
Yönetici
ßyMurat


Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 230
Rep Gücü Rep Gücü : 753
Rep Rep : 0
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 21/11/09
Yaş Yaş : 34
Nerden Nerden : Mersin
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek

Cüzdan
Odun Odun: Sınırsız
Para Para: Sınırsız

Şifalı bitkiler Empty
MesajKonu: Şifalı bitkiler   Şifalı bitkiler Icon_minitimeÇarş. Ocak 13, 2010 10:38 pm

Şifalı Bitkiler

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
ADAÇAYI
: Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazım
sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Göğsü yumuşatır. Astım hastaları
için yararlıdır.
AHUDUDU : Kanı
temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.
Terletir ve idrar söktürür. Kabızlığı giderir. Vücuda dinçlik verir.
ANASON
: Hazmı kolaylaştırır. İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan
tiksintiyi giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. İdrarı
arttırır. Öte yandan kusmayı ve ishali keser.
ASMA : Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamayı durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sarılığı keser. İshali durdurur.
AVOKADO
: Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği Glutathion süper bir hücre
koruyucusudur, çünkü en iyi antioksidanttır. Antioksidantlar hücrelerin
yaşlanmasını yavaşlatırlar ve kanseri önlerler. Tüm meyveler arasında
protein bakımından en zengin olanıdır. Bol miktarda E vitamini de
içerir. Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolaşımı düzene sokar.
Ayrıca potasyum ve B6 vitamini de içerir. Kadınlar açısından çok
gereklidir.
AYRIKOTU : İdrar söktürür. Böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Buralardaki iltihapları da giderir.
AYVA
: İshal ve dizanteriyi keser. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. İnce
bağırsak iltihabını giderir. Kanı temizler. Çarpıntıyı dindirir.

BADEM
: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül
yollarındaki iltihapları giderir. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek
ağrılarını hafifletir.
BAKLA :
İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını dindirir. Böbrek
iltihaplarını giderir. Böbrek kum ve taşlarının düşürülmesine yardımcı
olur.
BAMYA : Halsizliğe karşı
bire bir. 100 gram bamya günlük magnezyum (hücrelerin enerji
depolamasına yarayan madde) ihtiyacımızın üçte birini ve yüzde 10'dan
daha fazla miktarda ise günlük demir (akyuvarların vücut içinde oksijen
taşımasını sağlıyor) ihtiyacımızı karşılıyor.
BEZELYE
: Taze ve donmuş olarak kullanılabilen bezelye B1, C vitaminleri,
protein, lif ve folik asit içerir. Sinir sisteminde sorunları olanlara
tavsiye edilir.
BROKOLİ :
Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok
miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir. Mineral ve
demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli
tutkunlarında ender olarak bağırsak ve akciğer kanseri görülür, kalp
dolaşım hastalıklarına da pek fazla rastlanmaz. Kadınlarda göğüs
kanserini önler.Göğüs kanserine ve spinabifida hastalığına karşı
etkili. Brokoli bol miktarda, göğüs kanseri riskini azaltan 'indole'
adlı bir madde içeriyor. İndole, göğüs kanserine neden olan östrojen
bozukluklarını engelliyor. Ayrıca brokolinin diğer bir özelliği de,
spinabifida hastalığını (doğuştan belkemiğinde son omurun kapanmamış
olması) önlemesi.
BUĞDAY : Lifli
gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından
elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle
tüketilir. Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların
düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler. Buğday tanesinin özü
olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko
burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan
daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici
faktörler içerir. Ama, yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha
zordur.

CEVİZ AĞACI
: Yaprakları ve kabuklarıyla hazırlanan ilaçlar kanı temizler,
kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker
hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri
boyamakta da kullanılır.
ÇAM FISTIĞI
: Bronşit, verem, akciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesine yardımcı
olur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastalıklarında da faydalıdır.
ÇEMEN : Balgam söktürür. Vücuda rahatlık verir.
ÇİLEK
: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor. Cilt sorunları olanlar
için de iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yolları ve bağırsak sorunları
için de birebirdir. Ayrıca diş etlerini güçlendiriyor, dişlerdeki
tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Çilekte
yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü
düşüren maddeler içeriyor. Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar. Ayrıca
bol miktarda potasyum içerir ve lifli besinler arasında önemli bir yer
tutar. Diyabetli hastalar, çileğe şeker ilave etmemek şartıyla bu
meyveyi bol bol yiyebilirler.
ÇÖREKOTU
: İştah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmı kolaylaştırır. Mide
ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını keser.

DEFNE : Terletir, ateşi düşürür. Vücuda rahatlık verir. İdrar ve adet söktürür. İştah açar. Sinir ağrılarını dindirir.
DENİZ KADAYIFI : Solunum ve hazım sistemi nezlelerini giderir. Vücudu besleyici olarak da kullanılır.
DENİZ YOSUNU
: Metabolizmanın işleyişini hızlandırıyor. Troid hormonundaki
dengesizlikleri engellen maddeleri içeren su yosunu, metabolizmayı
hızlandırıyor. Ayrıca, B vitamini, kalsiyum ve çinko içeren yosun;
deriye, tırnaklara ve saça karşı etkili.
DEVEDİKENİ : Ateş düşürür. Terletir ve vücuda rahatlık verir.
DOMATES
: Kanserden koruyucu ve yaşlanmayı zihinsel ve bedensel olarak
yavaşlatıcı bir sebze. C ve E vitaminleri içerir. Domates zengin bir
potasyum kaynağıdır ve çok az miktarda tuz bulunur. Yüksek kan
basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller.
Kalp hastalıklarına ve prostat kanserine karşı etkili. 'Beta karotin'e
yakın olan likopen içeriyor. Likopen vücudu kalp hastalıklarına karşı
koruyan maddeler arasında yer alıyor. Araştırmalar domatesin prostat
kanseri riskini azalttığını gösterdi. Haftada en az iki kez domates
yiyen erkeklerin, diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma
riskleri az.
DUT : Beyaz dut
yaprakları idrar söktürür. Vücutta biriken suyu boşaltır. Aç karnına
yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.

EBEGÜMECİ
: Göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler.
Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını
giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder.
ELMA
: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. İki elma yerseniz,
kalp ve dolaşım sorunlarına karşı korunmuş olursunuz. Kolesterolü yok
eder ve kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırır. Kokusu rahatlatır ve
kan basıncını düşürür. Artrit, romatizma ve gut hastalıklarına karşı da
yararlıdır.
ENGİNAR : Kandaki
üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kandaki şeker miktarını
ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki
kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı
kanserine karşı iyi gelir. Enginarın içinde bulunan Silymarin
maddesinin, hücrelerin hasar görmesini engellediğine işaret eden
araştırmacılar, ayrıca Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim
ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtti. Enginarın
içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini bulunduğu, bu sebzeyi
bol miktarda tüketenlerin, bulundukları yaşın daha altında
gösterdikleri belirtildi.

FESLEĞEN
: Öksürüğü keser. Baş dönmesini durdurur. Arı sokmasında faydalıdır.
Ağız yaralarını tedavi eder. Fesleğen kokusu, sivrisinek ve tahtakurusu
gibi haşaratları kaçırır.
FINDIK : Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet verir. Nekahat devresinin çabuk geçmesini sağlar.
GELİNCİK : Nefes darlığı, astım ve bronşitte rahatlık verir. Kan tükürme ve kusmayı önler. Yanıkları iyileştirir.
GREYFURT
: C vitamini bakımından çok zengindir. Yarım greyfurt günlük C vitamini
ihtiyacının yüzde altmışını sağlar. Kolesterol oranını düşüren pektin
maddesi bulunur. Kansere karşı koruyucu özellik taşır. İştah açar.

HATMİ : Ağız, boğaz ve dişeti iltihaplarını iyileştirir. Bağırsak iltihaplarını giderir.
HAVUÇ
: Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre
kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında
azaltıyor. Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10
oranında azalttığı görülmüştür. Her gün yenen bir havuç da akciğer
kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri
yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık
sistemini kuvvetlendiriyor. Mide ve bağırsak kanamalarını önler,
kansızlığı giderir, anne sütünü arttırır, yüz ve boyun kırışıklıklarını
giderir, idrar ve bağırsak gazlarını söktürür, ülserdeki şikayetleri
giderir Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da
engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Beta karotin (kansere
neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini
güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu
maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi.

ISIRGAN : Dıştan tatbik edildiği zaman iç organlarda biriken kanı çeker. Burun kanamalarını keser. Balgam söktürür.
ISPANAK
: Kalp hastalıklarına, felce, yüksek tansiyona, yaşlılığın getirdiği
göz hastalıklarına, kansere, hatta psişik rahatsızlıklara karşı da
etkili bir sebze. Göz hastalıklarına ve derideki lekelenmelere karşı
etkili. Ispanak içerdiği iki kimyasal madde sayesinde görme
bozukluklarına karşı etkili. Haftada 6 kez ıspanak yiyenlerin yüzde 86
oranında yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan derideki
lekelenmeler gibi bir sorunlarının olmayacağını gösteriyor. Ayrıca
yaşla birlikte ortaya çıkan göz hastalıklarına karşı da etkili. Bir
porsiyon ıspanak, günlük demir ihtiyacımızın onda birini karşılıyor.
İNCİR : Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır. Enerji verir.

KARANFİL : Mikropları öldürür. Ağrıları dindirir. Sinirleri uyarır. Hazmı kolaylaştırır. Koku giderir. İştah açar.
KEKİK
: Bedeni kuvvetlendirir. Hazmı kolaylaştırır. Kalp çarpıntısını keser.
Bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Bağırsak solucanlarının
düşürülmesine yardım eder. Kandaki şeker miktarını azaltır.
KIRMIZI BİBER
: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkili. Vücudun özellikle bulaşıcı
hastalıklara karşı olan direncini artırıyor. Portakaldan daha fazla
miktarda C vitamini içeren bu sebze, aynı zamanda içerdiği beta karotin
ile bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor. 100 gram kuru kırmızı biberin
318 kalori enerji verdiğini, 148 miligram kalsiyum, 76 miligram C
vitamini (taze biberde 340 miligram), 8,1 gram su, 2 bin 14 miligram
potasyum, 41 bin 610 IU A vitamini, 12 gram protein, 293 miligram
fosfor, 15 miligram B3 vitamini, 17,3 gram yağ, 152 miligram magnezyum,
2 miligram B2 vitamini, 56,6 gram karbonhidrat, 30 miligram sodyum, 1
miligram B1 vitamini, 24,9 gram lif, 8 miligram demir yanında acılık ve
renk maddesi gibi organik bileşikler içerdiğini vurguladı Beslenmede
çok büyük öneme sahip kırmızı biberin, bir o kadar da insan sağlığında
aranılan bir materyal olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tuncer, şöyle
devam etti: ''Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır,
sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır,
krampları giderir, kolera ve azaltır ve kanser tedavisinde kullanılır.
Terlemeyi artırır, gut hastalıkları başta olmak üzere bir çok hastalığa
iyi gelir. Kanser riskini serinlik verir (sıcak iklimlerde
kullanılmasının nedenlerinden birisi budur), öksürük ve boğaz
ağrılarını gidermede (gargara olarak) kullanılır, sinir hastalıkları
için doğal yatıştırıcıdır, vücuttaki aşırı yağ ve kolesterol
birikiminin önlenmesini sağlar. Antibakteriyel etkisi ile hastalıkların
önlenmesinde de etkili olan kırmızı biber ülkemizde ağırlıklı olarak
Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere Güney ve Güneydoğu
illerinde fazlaca tüketilir. Bu bölgenin kırmızı biberleri acı
tiplerdir. Kırmızı biber kuzeyde ise en çok Bursa ve Bilecik'te
üretilmektedir. Bu biberler ise genellikle tatlıdır.''

KINA KINA : Ateş düşürür. Sıtmayı tedavi eder. Tifoda faydalıdır. İştah açar. Cilt kaşıntılarında faydalıdır.
KİRAZ
: Aspirin yerine kiraz. Kiraz yemek ağrıların dindirilmesinde
aspirinden çok daha etkili oluyor. Michigan eyaletinde yaşayanlar, bu
yörede çok yetiştiğinden, bol bol kiraz yiyorlar. Kimileri bu meyvenin
gut ve mafsal iltihabından kaynaklanan ağrılara bire bir olduğunu ileri
sürüyor. Michigan Eyalet Üniversitesi'nden Muraleedharan Nair kirazda
bulunan ve ''antosiyanin'' olarak bilinen kırmızı renkteki
kimyasalların bu etkiyi yaratabileceğine dikkat çekiyor. Nair ve ekibi
genelde uygulanana deneylerden yararlanarak söz konusu belişimlerin
aspirin ve ibuprofen gibi ağrı kesicilerde bulunan enzimleri içerip
içermediğini araştırdı. Ardından kimyasalların serbest radikallerin
zararlı etkilerini yok edici özelliklerini inceleyerek bunları
vitaminlerle karşılaştırdı. Sonuçta, 20 kirazda 12-25 miligram arasında
antosiyanin bulunduğu ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden
on kat daha fazla olduğu görüldü. Kirazda bulunan antosiyanin
maddesinin E ve Ca vitaminlerine benzer antioksidan etkiler yarattığına
da tanık olundu. Nair'e göre, günde 20 kiraz yemek bir aspirin almakla
özdeş etki yaratıyor. Nair kirazdaki antosiyaninin tablete
dönüştürülmesine çalışıyor.
KİVİ :
Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki katı vardır. Potasyum
bakımından da zengindirler. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

KUŞBURNU : Çok yoğun vitamin
zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur. Vücuda dirilik sağlar. 100 gram
kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir
raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Güçlü bir kurt düşürücü
ve bağırsak yumuşatıcısıdır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi
zorluklarına karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını gideriyor. Basur
tedavisinde iyi sonuç veriyor.
KUŞKONMAZ
: Hazımsızlığa karşı etkili. Antitoksit maddeler içeren bu sebze
böbreği toksinlerden arıtıyor ve besinlerin hazmedilmesini
kolaylaştırıyor.

LAHANA
: Kansere karşı etkili olduğu bilinen sebzelerin başında gelir. Bol
miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim
kanserine karşı etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin
atılmasını sağlar. Kandaki şeker miktarını düşürür. Sarılık ve safra
kesesi hastalıkları için iyidir. Astıma faydalıdır. Bağırsak kanserine
karşı etkili. Lahana kanser hücrelerinin üremesini engelleyen kimyasal
bir madde (isotiocyanates) içeriyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya
göre, haftada bir gün lahana yiyenlerin bağırsak kanseri olma riskleri
üçte iki oranında azalıyor.
MAYDANOZ
: Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum,
potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini
ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir, kan
şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.
MANTAR
: Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle Çinliler'in ilaç
niyetine yedikleri bu sebze, bünyeyi hastalıklara karşı koruyor ve
bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
MARUL
: Kemik erimesine karşı etkili. Sütten bile daha fazla kalsiyum içeren
bu sebze, kemikleri güçlendirmesi açısından bir numara. 100 gramında,
küçük bir bardak sütün içinde bulunan kalsiyumdan daha fazlasına sahip.
Bu miktar günlük kalsiyum ihtiyacının dörtte birine tekabül ediyor.
MELEKOTU
: Kan dolaşımını düzenler. Terletir. Kurutulmuş melekotu dövülüp başa
sürülecek olursa bitleri öldürür. Astım nöbetlerine faydalıdır.
MEYANKÖKÜ : Grip, nezle, anjin ve nefes darlığına faydalıdır. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür.
MISIR
: Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içeriyor. Mısırın içeriğindeki
yüksek karbonhidrat, enerji seviyenizi yükseltir. İçinde protein,
kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.
MUZ
: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakımından son derece zengin bir
meyvedir. Potasyum krampları önler. Adet sancılarını gidermeye
birebirdir.

NAR
: Vücudu kuvvetlendirir. İshali keser. Burun poliplerine faydalıdır.
Şerit düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Mide, bağırsak hastalığı olanlar,
küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır.
NOHUT : Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.
ÖKSEOTU : Kalbin atışlarını arttırır. Damar kireçlenmelerinde faydalıdır. Sara ve akciğer kanamalarında kullanılır.
PATATES
: Kızarmış yemezseniz kilo aldırmaz. Sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı
önler. Yorgunluğa karşı birebirdir. Bol miktarda C vitamini ve protein
içerir. Halsizliğe karşı etkili. Vücuda enerji veren madde olan
karbonhidrat içeren patates, C ve E vitaminleri ve beta karotin
açısından en zengini.
PIRASA :
İdrar söktürür. Mide rahatsızlığına iyi gelir. Kabızlığı giderir. Basur
memeleri için faydalıdır. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine
yardımcı olur.
PORTAKAL :
Antioksidantlar ile dolu bir meyve. Kanseri önleyici olarak bilinen
bütün maddeleri içeriyor. Ayrıca bol miktarda C vitamini içeriyor.

SALATALIK
: Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler.
Salatalık kabızlığı önler, böbrek ve kalp hastalıklarında vücutta
biriken suyun atılmasına yardımcıdır. Kalp hastalıkları ve
enfeksiyonlara karşı etkili. Kükürt içeriyor ve bu madde vücudun
enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırdığı gibi, kolestrolü de
düşürüyor.
SALEP : Öksürük ve bronşite faydalıdır. Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Zihni çalıştırma gücünü arttırır.
SOĞAN VE SARIMSAK
: Yüksek tansiyon ve kalp hastalığı tehlikesini azaltırlar. Soğan, mide
kanserine yakalanma riskini; sarımsak da bağırsak kanserine yakalanma
riskini azaltıyor. Sarımsağın mayasında bulunan maddeler hücrelerin
zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaşlanmaya karşı koruyor.
Antibiyotik ve nefes darlığını gideren bileşimler içeren sarımsak
bağışıklık sistemini de kuvvetlendiriyor. Kalbe ve alerjik hastalıklara
karşı etkili. Soğan içerdiği kimyasal maddelerle kalbimizi
güçlendiriyor ve alerjik reaksiyonları engelliyor. Newcastle'da yapılan
araştırmalar, düzenli bir şekilde soğan yiyenlerin damarlarının tıkanma
riskinin azaldığını gösteriyor.
SOYA
: Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya,
içerisinde östrojen hormonuna benzer işlev gören ve bu hormonun
etkilerini sulandıran bir madde içerir ve bu da kadın bünyesi için son
derece yararlıdır. Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandıran östrojen
hormonunun aşırı üretimi, göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma
riskini çok arttırır.

TARÇIN : Ruhi sıkıntıları giderir. Sürmenajda faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir. İştah açar, hazmı kolaylaştırır.
TERE
: İştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Bronşları temizler, öksürük
söktürür. İdrar söktürür, böbrekleri ve idrar yollarını temizler.
Kanser, anemi ve lif hastalıklarına karşı etkili. Tere kanserle savaşan
sebzelerin arasında olduğu gibi aynı zamanda en fazla kalsiyum, demir
ve folik asit içerenlerin başında geliyor. Tere gibi yeşil sebzeler
yiyen kadınların, life ilişkin hastalıklara yakalanma riskleri daha az.

TON BALIĞI : Çok yağlı olmasına
rağmen Omega-3 adlı önemli bir yağ asiti içerir. Bu madde, yüksek
tansiyon, kalp çarpıntısı ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir.
Ayrıca cilt kuruluğunu ve egzamayı tedavi eder. Ancak taze olarak
yenmelidir. Konserve olarak satılan ton balığı yüksek D vitaminin
içermekle birlikte Omega-3 yağ asitinden yoksundur.
TURP
: Böbreklerdeki mikropları öldürür. Kum ve taşların dökülmesine
yardımcı olur. Karaciğer şişliğini indirir. Sarılıkta faydalıdır. Safra
taşlarının düşürülmesine yardımcıdır. Romatizma, siyatik astım ve
bronşite faydalıdır.

ÜZÜM
: Üzümde bilinen 20 antioksidant var, siyah üzüm ise yeşil üzümden
fazlasını içeriyor. Kan yapar, kanı temizler. Yüksek tansiyonu düşürür.
Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardımcı olur. Besleyicidir.
VİŞNE : İshali keser. Ateşi düşürür. İdrar söktürür. Vücuda rahatlık verir.
YENİBAHAR : Damar sertliğini önler. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir.
YOĞURT
: Vücudun çeşitli organlarında bulunan bakterilerden bağırsakta
barınanları, sindirim sisteminin düzenli çalışması açısından önemlidir.
Bu bakteriler, enfeksiyonların ve bulaşıcı bir hastalık geçirirken
almak zorunda kaldığımız antibiyotiklerin saldırısına uğrayabilir. Bu
da sindirim sistemini harap eder. Yoğurt bu sorunu çözer, azalan
bakteri miktarını normal seviyesine getirir ve enfeksiyonları hem
önler, hem de onlarla mücadele eder. Bağışıklık sistemini de
canlandırır. Kalsiyum oranı sütten fazla olan yoğurdun, protein oranı
süte eşittir.
YULAF : Çocukların hazım güçlüklerini giderir. Bedeni ve ruhi yorgunlukları giderir. Kandaki şeker miktarını azaltır.
YERALMASI : Şeker hastaları için faydalıdır. Besleyicidir. Vücudun direncini arttırır. Kabızlığı giderir.

ZENCEFİL : İştah açar. Kusmayı önler. Bağırsak bozukluklarını giderir.
ZEYTİN
: Zeytinyağı, safrayı artırır. Karaciğeri çalıştırır. Karaciğer
ağrılarını keser. Sarılıkta faydalıdır. Yaprak ve kabukları yüksek
tansiyonu düşürür. Kandaki şeker miktarını düşürür. Bağırsak
solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://e-meqan.ace.st
 
Şifalı bitkiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
E-Meqan | Paylaşımda Bir Numara :: ۩۞۩๑Kültür๑۩۞۩ :: Sağlık Köşesi-
Buraya geçin: